Skip to main content
Storing station Utrecht

NS en ProRail komen onder verscherpt toezicht

NS en ProRail worden onder verscherpt toezicht gesteld. Hiermee heeft de Tweede Kamer gehoor gegeven aan de eerdere oproep van Rover.

In maart pleitte Rover-directeur Freek Bos tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer voor verscherpt toezicht. De treinreiziger krijgt steeds meer met storingen te maken. Reizigers kunnen hierdoor minder rekenen op de trein en de afspraken tussen NS en overheid staan onder druk. Dit rechtvaardigt een streng optreden zoals het verscherpt toezicht, stelde Rover.

Kamerlid Olger van Dijk (NSC) diende vervolgens een motie in om het verscherpte toezicht te realiseren. Zijn motie werd met steun van bijna alle partijen aangenomen. NS en ProRail moeten nu de oorzaken van de toenemende problemen op het spoor gaat onderzoeken en nog voor de zomer met een eerste verbeterplan komen.

Rover is blij dat haar advies door de Tweede Kamer wordt gevolgd en hoopt dat dit gaat leiden tot een grotere betrouwbaarheid van het spoor en daarmee betere dienstverlening voor de treinreiziger.

Politiek en lobby, Prestaties