Zorgen over voortgang Zuidasdok

 Ondernemend Amsterdam, VNO-NCW, MRA en Rover hebben in een brief aan minister Harbers en staatssecretaris Heijnen grote zorgen geuit over de voortgang van het Zuidasdok. In dit project wordt de ringweg A10 ter hoogte van station Amsterdam Zuid ondergronds gebracht, zodat er ruimte ontstaat om station Amsterdam Zuid met twee sporen uit te kunnen breiden.

Inzet is om snel duidelijkheid te creëren tussen het Rijk en de Vervoersregio Amsterdam over de budgetoverschrijding van de realisatie van het Zuidasdok. De vertegenwoordigers van het regionale bedrijfsleven en reizigers vragen nadrukkelijk aan alle betrokken partijen op lokaal, regionaal en nationaal niveau om stappen te zetten, onzekerheden weg te nemen en daarmee de realisatie van het Zuidasdok dichterbij te brengen.

Er wordt gevraagd om het project de hoogste prioriteit te geven en daarnaast wijzen partijen nadrukkelijk op de interregionale functie van Zuidasdok in relatie tot het economisch vestigingsklimaat en de enorme woningbouwopgave in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Zonder de benodigde investeringen zullen capaciteitsproblemen steeds groter worden. Met als gevolg een toename van vertragingen en onvoldoende capaciteit voor treinreizigers, personenmobiliteit over de weg en goederenvervoer over weg en spoor.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons