Directeur Rover gekozen in bestuur van de European Passengers' Federation

De directeur van reizigersvereniging Rover, Freek Bos, is door de algemene ledenvergadering van de European Passengers’Federation (EPF) verkozen tot lid van de management board. Hij zal deze functie vervullen naast zijn werk bij Rover. De EPF is de Europese vereniging van reizigersorganisaties zoals Rover. Rover is blij met de vertegenwoordiging op internationaal niveau. Het is belangrijk om de stem van de reiziger niet alleen in Nederland te laten horen, maar ook internationaal.

De EPF wil een betere reiservaring voor reizigers in heel Europa. Bijvoorbeeld door makkelijker grensoverschrijdend reizen en betere rechten voor reizigers. Hiervoor lobbyt de organisatie op Europees niveau onder andere door contacten met de Europese commissie en het Europese parlement. Daarnaast verricht de organisatie onderzoek, worden er conferenties georganiseerd, over diverse EU-projecten geadviseerd en samengewerkt met de OV-sector op Europees niveau.

Freek Bos wil zich binnen de EPF gaan inzetten voor het eenvoudiger verkrijgen van internationale OV-kaartjes, zodat het internationale OV beter kan concurreren met het vliegtuig. Hier valt nog een wereld te winnen: reizigers moeten vaak speuren op tig websites van verschillende vervoersbedrijven en weten dan nog niet of zij de voordeligste reismogelijkheid hebben gevonden. Om dit te vereenvoudigen is internationale samenwerking en regelgeving nodig. Daarnaast wil Freek Bos de kennis uit andere Europese landen gebruiken om in als Rover-directeur het openbaar vervoer in Nederland te verbeteren.

De benoeming is voor een periode van 3 jaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons