Skip to main content
Eurostar

Reiziger lang zonder rechtstreekse trein naar Londen

Reizigers zullen volgend jaar een half jaar geen gebruik kunnen maken van een directe Eurostar van Amsterdam naar Londen. Vanuit Londen blijft de route wel direct. De 6 maanden zonder Eurostar zijn zonde, gelijktijdig is Rover blij dat het oponthoud veel korter is dan de 11 maanden die eerste geprognosticeerd waren.

Door werkzaamheden aan het spoor is het niet mogelijk om vanaf juni 2024 als reiziger door de beveiliging en paspoortcontrole te gaan waardoor de trein van Amsterdam naar Londen niet kan rijden. Voor reizigers betekent dit dat zij zullen moeten overstappen in Brussel om daar gecontroleerd te worden. Rover directeur Freek Bos “Het is een sof dat de trein een halfjaar niet kan rijden vanuit Amsterdam. Gelijktijdig was de planning eerder dat de trein bijna een jaar niet zou kunnen rijden, dan is dit al een stuk beter.” Rover ziet de huidige keuze als de beste van allemaal slechte opties, beter was het geweest als de trein gewoon was blijven rijden. 

De stremming valt gelijktijdig met de Olympische Spelen in Parijs. Rover vraagt Eurostar daarom goed naar de capaciteit en de dienstregeling van de treinen te kijken. Treinen van Amsterdam naar Parijs via Brussel moeten volgend jaar ook gebruikt worden voor de overstappers naar Londen. “Extra capaciteit naar Brussel zodat reizigers naar Londen niet in al uitverkochte treinen naar Parijs moeten zitten, is hard nodig” aldus Freek Bos. Rover is hierover al in gesprek met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Eurostar.

HSL, Internationaal