Kleine verbeteringen nachtnet

Rover en de andere consumentenorganisaties in het Locov reageren positief op de NS-voorstellen om een aantal kleine verbeteringen door te voeren in het nachtnet. Wel stellen de consumentenorganisaties de voorwaarde dat aansluitingen op nachtbussen behouden blijven.

NS stelt voor om de nachtnettreinen vanaf september niet meer lang te halteren op Leiden Centraal maar op Schiphol Airport. Reizigers vanuit Den Haag en Rotterdam zijn hierdoor 8 minuten sneller op Schiphol Airport. De reistijd naar Amsterdam Centraal blijft gelijk. Hier staat tegenover dat reizigers van Leiden Centraal naar Amsterdam Centraal voortaan 8 minuten langer onderweg zijn. Dit treft echter een kleinere groep reizigers.

Rover heeft opgemerkt dat reizigers die gebruikmaken van nachtbus 800 in Zoetermeer door de wijziging hun nachttrein naar Schiphol Airport niet meer kunnen halen. In hun advies hebben Rover en de andere consumentenorganisaties daarom de voorwaarde opgenomen dat deze aansluiting behouden moet blijven.

NS wil op Rotterdam Centraal voor reizigers uit Eindhoven de aansluiting op de nachtnettreinen richting Schiphol Airport verruimen zodat deze minder vaak wordt gemist. Rover ziet mogelijkheden dit te doen zonder extra reistijd, namelijk door treinen van een ander perron te laten vertrekken. De consumentenorganisaties hebben daarom NS gevraagd dit te onderzoeken.

Dienstregeling, Advies

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons