Rover wil verbeteringen treindienstregeling Noord-Holland

Betere aansluitingen in de kop van Noord-Holland en ‘s avonds meer treinen in de Zaanstreek. Onder meer deze aanbevelingen over dienstregeling 2022 doet Rover samen met andere consumentenorganisaties aan NS. In Noord-Holland staan vanaf december flink wat wijzigingen op stapel.

De Zaanstreek krijgt in het weekend extra treinen: NS is van plan de Sprinter tussen Uitgeest en Amsterdam op deze dagen in frequentie te verdubbelen naar vier keer per uur. Rover is blij met deze uitbreiding en pleit ervoor ook in de avonduren 4 keer per uur te gaan rijden. Volgens Rover is hiervoor voldoende belangstelling en is een hogere frequentie aantrekkelijker voor reizigers. Rover wijst er op dat de metro in Amsterdam tot laat in de avond 8 keer per uur rijdt. De Sprinter in de Zaanstreek heeft een vergelijkbare functie als de metro maar blijft met 2 keer per uur achter.

Reizigers tussen Enkhuizen en Alkmaar profiteren volgens de plannen van NS straks weer de hele dag van een snelle overstap op station Hoorn. Een positieve ontwikkeling maar helaas met een prijskaartje: de reistijd wordt in de spits voor reizigers tussen Hoorn en Schiphol langer. Volgens Rover is dit deels op te lossen door Intercity’s extra op station Zaandam te laten stoppen en hiermee extra aansluitingen te bieden.

Tot slot verzet Rover zich tegen de plannen van NS om enkele spitstreinen tussen Den Helder en Alkmaar te schrappen. Volgens NS is er voldoende ruimte in de resterende treinen. Rover vindt dit een slecht plan: de treinen die NS wil schrappen worden dagelijks door zo’n 800 reizigers gebruikt. Bovendien worden in deze regio de komende jaren veel woningen gebouwd en nieuwe voorzieningen bij stations gerealiseerd, het inkrimpen van OV-aanbod past hier niet bij.

Dienstregeling, Noord-Holland-Noord

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons