Skip to main content
NS intercity dienstregeling

NS kondigt meer treinen aan in 2025

In 2025 gaan er weer flink meer treinen rijden, heeft NS bekend gemaakt. Rover is blij dat veel trajecten die de afgelopen jaren waren afgeschaald, eindelijk weer op volle sterkte gaan rijden. NS heeft een adviesaanvraag neergelegd waar Rover zich met de andere consumentenorganisaties over gaat buigen.

Na enkele jaren van minder treinen wegens de corona-nasleep en het slepende personeelsgebrek, kondigt NS aan volgend jaar de dienstregeling op de meeste trajecten weer in volle glorie te herstellen. De reiziger mag zich bovendien verheugen op extra treinen in de vroege en late uren op veel trajecten. Dit is vooral goed nieuws voor forenzen die voor de spits uit willen reizen en voor uitgaanspubliek dat hierdoor makkelijker voor de trein kan kiezen.

Rover is blij met de extra treinen en hoopt de komende jaren nog meer vroege en late verbindingen te zien. Rover betreurt het wel dat de optimale dienstregeling op de hogesnelheidslijn nog niet kan worden gereden omdat de komst van de nieuwe Intercity's nog verder vertraagd is. Oorspronkelijk zouden deze nieuwe treinen drie jaar geleden al moeten instromen. Daarnaast gelden voorlopig ook nog snelheidsbeperkingen op de HSL. De vertragingen die treinen op deze lijn opdoen, kunnen in grote delen van Nederland doorwerken.

De komende weken gaat Rover samen met de andere consumentenorganisaties de dienstregeling bestuderen en een advies hierover maken voor NS.

Dienstregeling