Te dure treinreis naar Spanje door website NS International

Reizigers die met de trein naar Spanje willen, doen er goed aan hun treinkaartje niet via de website van NS International te boeken. Het kan namelijk voorkomen dat het kaartje duurder uitvalt dan wanneer dit via een ander kanaal wordt besteld. Dit ontdekte Rover na een steekproef.

Rover constateerde dat de optelsom van verschillende treinkaartjes niet altijd klopt, wanneer via de website van NS International een deel van de reis met een TGV van of naar Spanje wordt geboekt. Zo kost een reis van Barcelona naar Brussel op een bepaalde dag €59 voor het deel Barcelona- Parijs en €29 voor het traject Parijs – Brussel. In totaal zou dat €88 kosten, maar NS rekent €102 voor het geheel. Andere verbindingen met Spanje laten dezelfde afwijking zien, waarbij soms tientallen euro’s te veel wordt gerekend.

NS heeft aan Rover laten weten dat het probleem te maken heeft met de verbinding met het Spaanse ticketsysteem. Hier worden niet automatisch de beste tarieven opgehaald. Andere websites kunnen dit blijkbaar wel, waardoor het voordeliger wordt het kaartje te boeken via bijvoorbeeld de website van de Franse spoorwegen.

NS heeft toegezegd te onderzoeken of het euvel kan worden verholpen. Wat Rover betreft wordt hier vaart mee gemaakt. “Zoals u weet, is het verplicht om de laagste tarieven aan te bieden dus niets wijzigen is geen optie”, schrijft Rover aan NS. Rover adviseert treinreizen van en naar Spanje te boeken via HappyRail of de website van de SNCF.

Tarieven, Internationaal, Onderzoek

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons