Rover wil alternatief vervoer brug bij Grave

Er moet snel alternatief vervoer worden ingezet, nu het reguliere busvervoer tussen Nijmegen en Uden/Grave stil ligt wegens werkzaamheden aan de brug over de Maas. Deze boodschap stuurt Rover aan de vervoerders en provincies Gelderland en Noord-Brabant.

De John S. Thompsonbrug over de Maas bij Grave is wegens gebreken door Rijkswaterstaat per 28 juli onverwacht afgesloten voor zwaar verkeer. Daarmee wordt ook het busverkeer van Breng en Arriva getroffen, terwijl de bussen tussen Uden/Grave en Nijmegen met een frequentie tot 6 keer per uur per richting een belangrijke verbinding vormen tussen Zuid-Gelderland en Noord-Oost Brabant. De afsluiting duurt al drie weken en gaat volgens Rijkswaterstaat nog tot minimaal medio 2021 duren, busreizigers hebben nog geen zicht op alternatief vervoer.

Rover-afdeling Arnhem/Nijmegen dringt aan op alternatief vervoer. “Er zijn veel betere alternatieven dan de door gemeente Grave aangedragen regiotaxi”, stelt Christian van Millingen van de Rover-afdeling, “de regiotaxi is onhandig want deze moet worden gereserveerd en accepteert geen OV-abonnementen”. Rover voelt meer voor een pendelbus tussen de busstations van Grave en Nijmegen-Dukenburg, een afstand van iets meer dan 10 km. In Dukenburg zijn een goede aansluitingen op het landelijke NS-net en op de diverse lijn stads- en streeklijnen van Breng. Als alternatief wijst Rover op de mogelijkheid het gewicht op de brug te beperken door de brug middels stoplichten vrij te maken voor de bus.

Rover heeft de vervoerders en de betrokken provincies gevraagd snel met een oplossing te komen. Komende maandag starten de scholen weer, wat het probleem extra urgent maakt. Extra kosten die gemaakt moeten worden voor het alternatieve vervoer, kunnen volgens Rover worden verhaald op Rijkswaterstaat wegens het tekort schieten met onderhoud aan de brug.

Arnhem-Nijmegen, Lokaal

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons