"Busstation Neede heeft snel opknapbeurt nodig"

Busstation Neede 2Busstation Neede in de Achterhoek is dringend toe aan een flinke opknapbeurt. De huidige abri’s moeten worden vernieuwd, er is een nieuwe wachtruimte nodig en een betere fietsenstalling met fietskluizen. Hiervoor pleit Rover Gelderland in een brief aan de gemeente Berkelland.

“Kijk hier nu eens. Het ziet er niet uit”, verzucht Ria Varenhorst van Rover Gelderland wijzend naar de fietsenstallingen. “Het is rommelig en ‘s avonds donker. Daarom willen we ook dat er een betere verlichting komt en het groen wordt aangepakt, zodat de sociale veiligheid van het busstation wordt verbeterd.”

Het busstation van Neede, iets ten oosten van Borculo, is een klein knooppunt van een aantal buslijnen zoals buslijn 62 van Borculo naar Denekamp, buslijn 72 van Neede naar Lichtenvoorde en buslijn 198 van Neede naar Groenlo. In de spits rijdt er ook nog buslijn 66 van Neede naar Almelo. Op dit moment staan er vier oude abri’s en ouderwetse fietsklemmen onder een afdak van golfplaten. Het gebouw met de voormalige horeca is onlangs gesloopt. “Op die plek kan goed een prettige ruimte komen waarin je warm en droog kan wachten met een toiletvoorziening”, zegt Ria Varenhorst. “Ook zou het reizigers helpen als er bewegwijzering zou zijn naar het centrum en een informatiepaneel over het dorp Neede, zoals de VVV of ANWB die verschaft.”

De gemeente Berkelland heeft inmiddels toegezegd de abri’s te vervangen, te kijken naar een betere verlichting, het groen te snoeien en een nieuwe fietsenstalling te plaatsen. “Een mooi begin”, zegt Ria Varenhorst.

Meer lezen van Rover-Gelderland? De afdeling houdt nu ook een eigen lokale webpagina bij.

 

Gelderland, Lokaal

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons