Rover-Den Haag wil P+R-verbinding naar Mall of the Netherlands

Parkeren op een P+R-terrein en dan makkelijk met de tram naar The Mall of the Netherlands in Leidschendam: hiervoor pleitte Rover-Den Haag eerder dit jaar in een gesprek met wethouder van Eekelen van gemeente Leidschendam-Voorburg. De Rover-afdeling, die de wens in het reizigersoverleg METROCOV agendeerde, ziet hier een belangrijke rol weggelegd voor tram 19.

Eerder dit jaar is het nieuwe winkel- en uitgaanscentrum The Mall of the Netherlands geopend bij Den Haag. Rover-Den Haag en het METROCOV zien kansen om de bereikbaarheid van dit nieuwe winkelcentrum te verbeteren door snelle tramlijn 19 hiervoor in te zetten. Zo pleit Rover onder meer voor een tramhalte op het kruispunt van de Laan van Leidschenveen met de Donau. Ook zou het voor automobilisten mogelijk moeten worden hun auto op de P+R van het ADO parkeerterrein te parkeren en hun reis te vervolgen met tram 19. Daarvoor ziet Rover graag dat er een combiticket Parkeren + Tram komt.

Ook zou er een halte bij de Overgoo moeten komen voor tram 19 met ruime mogelijkheden om de fiets te parkeren. Zo kunnen reizigers uit Leidschendam-Zuid gemakkelijker reizen binnen en buiten de regio. Dit staddeel is op dit moment verstoken van openbaar vervoer.

Tot slot heeft Rover tegenover de wethouder nogmaals benadrukt dat de nieuwe lightrail door de Binckhorst naar station Voorburg onder geen beding het historische en culturele Huygensmuseum Hofwijck en de tuinen rondom dit museum mag aantasten. Rover-Den Haag ziet in het aanleggen van een tunnel voor de lightrail de enige juiste oplossing om dit historische erfgoed in zijn volledigheid te behouden.  

Den Haag, Lokaal

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons