Skip to main content

Rover Amersfoort baalt van defecte stationsroltrap

Rover Amersfoort is ongelukkig met het feit dat de roltrap op spoor 1-2 van station Amersfoort al maanden defect is. De Rover-afdeling heeft opheldering gevraagd aan ProRail.

Slecht nieuws voor treinreizigers in Amersfoort: de roltrap op spoor 1-2 van het centraal station zal voorlopig nog wel een tijd buiten gebruik blijven. Dat heeft ProRail aan Rover laten weten. Een eerste reparatiepoging mocht niet baten. Het is nu wachten op een nieuwe ketting, voor een roltrap van deze leeftijd geldt echter een lange levertijd. De zoektocht naar een alternatief leverde niets op.

“Het aantal klachten over deze roltrap bij Rover neemt intussen hand over hand toe”, stelt Aldo Markus van Rover Amersfoort. “Het minste dat ProRail nu kan doen is het publiek informeren, dat hoort tenslotte ook bij hun werk. Reizigers tasten nu in het duister naar de reden dat deze roltrap al zo lang stilstaat.”

Het komt het laatste jaar vaker voor dat roltrappen en liften langere tijd buiten gebruik zijn op stations. Hiermee is de toegankelijkheid van treinreizen in het geding.

Amersfoort, Lokaal