“OV Noordelijke Randstad dreigt vast te lopen”

De ontwikkeling van het openbaar vervoer netwerk in de Noordelijke Randstad houdt de stijgende vraag niet bij, waarschuwt reizigersvereniging Rover. Rover wil dat er snel een samenhangend plan komt voor het openbaar vervoer in de Metropoolregio Amsterdam. Rover heeft woensdag een notitie met de belangrijkste knelpunten aan de Staatssecretaris aangeboden. Zie ook dit artikel in de Telegraaf.

Rover wil dat het openbaar vervoer in de Noordelijke Randstad één geheel gaat vormen, met snellere, rechtstreeksere, frequentere en betrouwbaardere verbindingen. Een netwerk dat meer reizigers vervoert. Rover maakt zich echter zorgen, want om dit verbeterde OV-netwerk de komende jaren te bereiken kan er niet op de huidige manier verder worden gegaan.

Zo loopt de bus vast in de file waar deze geen vrije baan heeft, moeten reizigers te vaak overstappen, raken bepaalde knooppunten overvol en is het netwerk niet één geheel maar heeft de reiziger te maken met verschillende tarieven en verschillende vervoerders. Rover ziet een gebrek aan integrale sturing.

Rover ziet graag dat er een metro-achtig netwerk in de Noordelijke Randstad gaat rijden, aangevuld met sneltreinen en Intercity’s. Het hele netwerk zou onder één naam gepresenteerd moeten worden. Rover heeft de diverse plannen in een notitie samengevat en heeft deze aangeboden aan Staatsecretaris Van Veldhoven.

Infrastructuur, Flevoland, Amstelland-Meerlanden, Politiek en lobby, Amsterdam, Het Gooi, Haarlem e.o.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Postbus 2132
    3800 CC Amersfoort

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 033-4220450 (10:00 - 16:00 uur)

Volg ons