Skip to main content

Terugkijken: stand van zaken nieuwe betaalmethoden in het OV

2022 wordt het jaar van de nieuwe betaalmethoden in het OV. Dat bleek uit het webinar dat Rover vorige week presenteerde. Gedurende 2022 zal de reiziger in steeds meer gebieden gebruik kunnen maken van de nieuwe betaalmethoden, in eerste instantie alleen vol tarief maar ook de kortingsproducten volgen. Bekijk hier een samenvatting van het webinar:

Donderdag 28 oktober organiseerde Rover het webinar Nieuwe betaalmethoden in het OV. Tijdens dit webinar hebben Freek Bos (directeur Rover), Bas van Weele (programmadirecteur OV betalen) en Mark Thoma (manager commercie Transdev) een update gegeven over de huidige stand van zaken. Het webinar werd gepresenteerd door Marc Maartens, publicist onder andere bekend van OV Magazine. 

Aan de orde kwamen de betaalpas, de nieuwe OV-chipkaart het in- en uitchecken met de smartphone en het volgen van de reis via GPS zodat 'omchecken' verleden tijd is. Het nieuwe systeem gaat de reiziger meer keuze en meer flexibiliteit bieden, omdat zij zelf kunnen kiezen op welke manier ze willen betalen voor openbaar vervoer. 

Het gehele webinar terugkijken? Dat kan hier: 

Betaalwijzen