Skip to main content

Dupeer reizigers niet met acties in het OV!

Rover roept werkgevers en vakbonden in het OV op om onderhandelingen te hervatten en reizigers niet de dupe te laten worden door te staken.

Donderdag wordt er in het hele land gestaakt in het streekvervoer, medewerkers willen meer loon en een lagere werkdruk. Volgens de vakbonden FNV en CNV is er te weinig tijd voor bijvoorbeeld toiletpauzes. Rover herkent dat krappe dienstregelingen tot de nodige vertragingen kunnen leiden en begrijpt dat dit een actiepunt van de vakbonden is. De vraag is echter of een zwaar middel als een staking echt nodig is terwijl de gesprekken nog worden gevoerd.

Donderdag rijden in het hele land minder of geen bussen. Ook regionale treinen in Limburg zullen waarschijnlijk niet rijden. Er is ook OV dat donderdag wel gewoon rijdt. Het gaat hierbij om de stadsvervoerders GVB, HTM en een deel van de RET-lijnen. Daarnaast rijden de bussen van Arriva in de Achterhoek, treinen van Arriva rijden naar verwachting overal behalve in Limburg. Ook Flexdiensten zoals Brengflex rijden. Bij de NS wordt ook niet gestaakt.

Rover betreurt het dat reizigers de dupe worden van een conflict tussen personeel en werkgevers en roept beide partijen op om met elkaar in gesprek te gaan. Daar komt bij dat het moeilijk is om eenduidige informatie te vinden over welke bussen en treinen er wel en niet zullen rijden. Rover roept de OV-bedrijven en OV-informatiediensten zoals 9292 op maximale inspanningen te doen voor goede reisinformatie.

Staking