Feestelijke opening station Lansingerland-Zoetermeer

Sinds eind vorig jaar kan de reiziger al op de NS Sprinter richting Den Haag of Gouda stappen, maar 19 mei is station Lansingerland-Zoetermeer dan eindelijk echt open. Zaterdag 18 mei zijn reizigers welkom voor een open dag, waar ook Rover-Zoetermeer bij van de partij is.

Nog ruim een week, dan is het zover. Met de komst van een halte van RandstadRail-lijn 4 is station Lansingerland-Zoetermeer dan echt compleet. Ook de andere voorzieningen op en bij het station zijn dan klaar. Een feestelijk moment, dat wordt gevierd met reizigers, betrokkenen en andere geïnteresseerden. Staatssecretaris Van Veldhoven geeft hiervoor het startsein op vrijdag 17 mei met de officiële openingshandeling.

Op zaterdag 18 mei is een open dag op het station. Zo worden er rondleidingen gegeven door mensen die zelf aan het ontwerp of de bouw hebben gewerkt.  Een unieke kans om op plekken te komen die vanaf 19 mei niet meer toegankelijk zijn. Daarbij is het viaduct 18 mei omgetoverd tot een ‘urban park’, waar tussen de bomen en het groen kan worden gepicknickt.

Kom je deze dag kijken? Kom dan ook even langs de stand van Rover-Zoetermeer voor een kennismaking en meer informatie. Rover-Zoetermeer is al sinds de start van het project in 2013 betrokken en heeft ook actief deelgenomen en geadviseerd binnen de klankbordgroep van het Project Station Lansingerland-Zoetermeer.

Meer informatie over deze open dag en inschrijven voor de rondleidingen: www.stationlansingerland-zoetermeer.nl/opendag

Infrastructuur, Stations en haltes, Zoetermeer, Afdelingsnieuws

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons