Rover blij met verplaatsen poortjes Den Haag

Rover Den Haag e.o. is blij dat de in- en uitcheckpoortjes op station Den Haag Centraal worden verplaatst. De Rover-afdeling heeft de afgelopen jaren al meermaals de zorgen geuit over de huidige plaatsing van de poortjes op het station.

Op 18 februari is ProRail begonnen met het verplaatsen van de in- en uitcheckpoortjes op Den Haag Centraal bij de perrons 7, 8, 9 en 10. Hiermee gaat een langdurige wens van de Haagse afdeling van Rover in vervulling. De Haagse afdeling maakte zich al jaren zorgen over de veiligheid van de reizigers bij de poortjes op de perrons 8 en 9 vanwege de beperkte ruimte en heeft deze zorgen al jaren eerder onder de aandacht gebracht bij de Haagse burgemeester en in het overleg met NS en ProRail.

Vooral op het perron waar sporen 8 en 9 uitkomen, zag Rover een knelpunt. Hier moeten alle uitgaande en inkomende reizigers zich door 8 poortjes persen. Vooral in de spits en op momenten dat er twee treinen tegelijk aankomen, kan dit voor flinke opstoppingen zorgen. “Omdat de ruimte op het perron van deze sporen beperkt is om grote aantallen reizigers te verwerken komt de veiligheid van reizigers in het geding”, schreef Rover-Den Haag al in 2017. “Mocht zich onverhoopt een calamiteit op het station voordoen en paniek uitbreken dan is het risico op slachtoffers aanzienlijk”.

De in- en uitcheckpoortjes bij de perrons 7, 8, 9 en 10 worden nu ruim zes meter de hal in geplaatst en er komen extra poortjes bij. Zo wordt de in- en uitcheckcapaciteit vergroot en kunnen reizigers makkelijker overstappen zonder dat ze in en uit moeten checken. Hierna kunnen de poortjes worden gesloten. 

Den Haag, Stations en haltes

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons