Skip to main content

OV-fiets wordt iets duurder

NS voert de komende jaren een stapsgewijze prijsverhoging in bij de OV-fiets. De extra opbrengsten worden gebruikt om nieuwe verbeteringen mogelijk te maken.

De kosten voor het huren van de OV-fiets gaan in 2021 omhoog van €3,85 naar €3,95 per 24 uur, waarna deze in 2022 verhoogd worden naar €4,15. Tegelijk wordt de OV-fiets verder doorontwikkeld. In 2021 wil NS de OV-fiets met een digitaal slot aanbieden waarbij het mogelijk wordt om met de OV-chipkaart de fiets direct te huren en met de kaart op slot te zetten. In 2022 zal NS wederom een nieuw model OV-fiets gaan aanbieden. De prijsverhogingen zijn gelijk aan de inflatiecorrectie en omdat de opbrengsten ten goede komen van de doorontwikkeling hebben de consumentenorganisaties in het LOCOV positief geadviseerd.

Niet alleen de OV-fiets wordt duurder, ook andere gestalde (elektrische) fietsen hebben vaak een steeds hoger prijskaartje. NS komt reizigers daarom voortaan meer tegemoet in geval van diefstal. De maximale vergoeding bij diefstal wordt in de bewaakte stallingen van NS verhoogd naar € 750,-. Ook komt NS reizigers tot € 120,- tegemoet bij diefstal van de origineel meegeleverde fietsaccu. Deze bedragen zijn in aanvulling op de uitkering van een fietsverzekering.

De laatste 11 stallinglocaties waar het nog mogelijk was om contant te betalen gaan over naar contactloos betalen. Ook zal de maximale stallingsduur van 28 dagen beter aan abonnementhouders worden gecommuniceerd. NS zal rekening houden met reizigers die door de thuiswerkmaatregelen lang niet in de stalling zijn geweest en coulant omgaan met reizigers die door de aanpassingen worden verrast.

Alle wijzigingen kunt u teruglezen in het besluit van NS.

Tarieven