Wereld Gehandicapten Dag: doe mee aan de enquête

Op 3 december is het Wereld Gehandicapten Dag. Een goed moment voor Rover om een onderzoek te starten naar hoe reizigers de toegankelijkheid van NS ervaren. Hiermee wil Rover reizigers met een beperking een stem geven. De resultaten van de enquête zal Rover gebruiken bij de besprekingen over de nieuwe hoofdrailnetconcessie.

Reizigersvereniging Rover zet zich in voor toegankelijk en inclusief openbaar vervoer. Iedereen moet makkelijk het OV kunnen gebruiken, met of zonder een beperking. De komende maanden worden afspraken gemaakt voor de concessie van het hoofdrailnet voor de komende jaren. Die concessie is nu in handen van NS.

De laatste jaren is de toegankelijkheid mede door de inzet van Rover al enorm verbeterd: bijna alle perrons zijn nu toegankelijk met een lift of hellingbaan, de reisassistentie (hulp bij in- en uitstappen) wordt uitgebreid naar alle stations en steeds meer treinen zijn gelijkvloers toegankelijk. Zo kan iemand in een rolstoel zonder hulp de trein in en uit. Maar we blijven natuurlijk altijd op zoek naar ruimte voor verbetering.

Rover wil daarom van jou als reiziger graag weten wat er volgens jou nodig is om treinreizen echt inclusief te maken. Welke zaken zorgen ervoor dat jouw treinreis nog niet optimaal toegankelijk is?

Via deze link kun je deelnemen aan het onderzoek. Het invullen van de vragen duurt ongeveer 5 minuten.

Toegankelijkheid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons