Skip to main content

De Reiziger nummer 4 van 2021 is verschenen

20214coverVerenigingsblad De Reiziger nummer 4 van 2021 (september) is verschenen en valt deze week in papieren vorm op de deurmat. Daarnaast is het blad ook digitaal verspreid op vridjag 27 augustus. Niet ontvangen? Check dan even de map ongewenste mail of geef uw emailadres door aan onze ledenservice (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Het digitale blad is een aanulling op het papieren blad. Lezers van het papieren blad blijven deze versie dus ook gewoon ontvangen.

In nummer 4 van De Reiziger onder meer de volgende onderwerpen:

‘Het leukste blijft het contact met mensen’
Thalys viert dit jaar de 25e verjaardag. Wie de afgelopen jaren naar Parijs ging, kwam mogelijk trainmanager Perry Tak tegen. Hij werkt 20 jaar aan boord van de hogesnelheidstrein en viert daarmee een eigen jubileum!

De nachttrein is terug!
In 2016 vertrok de laatste internationale nachttrein uit Amsterdam.Maar dit jaar lijkt er sprake van een revival. Wie zitten daarachter, en is de slaaptrein dit keer een blijvertje?

Tips voor binnenlandse trips
Uitstapjes buiten Nederland zijn nog wat zorgelijk, maar waarom zouden we dat willen? In eigen land is nog zoveel te ontdekken! Hopend op een mooie herfst zoeken we de trips vooral in de buitenlucht.

Opkomen voor reizigersbelangen in Rocov’s
Een belangrijke plek waar Rover voor de reizigersbelangen opkomt is het Rocov: het Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer. Maar wie zijn nu de mensen die daar het werk doen? We gingen op onderzoek uit in Drenthe en Limburg!

50 jaar Rover: de stem van de reiziger
Rover heeft wettelijk het recht om mee te praten in de OV-wereld. Maar hoe ging dit vroeger, toen dit recht nog niet geregeld was?

Op verkenning: wandelen op Deltahoogte
Dit keer gaan we van Boer door Tzummarum naarde Seedyk die Noord-West-Friesland tegen de Waddenzee beschermt. Vandaar gaat het langs en over de dijk naar Harlingen, met een ommetje langs de Liauckama State.

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.

Vereniging