Skip to main content

De Reiziger nummer 1 van 2024 is verschenen

DRcover202401Verenigingsblad De Reiziger nummer 1 van 2024 (januari) is zowel digitaal als op papier verschenen. Rover-leden die voor een papieren blad hebben gekozen, kunnen deze week het nieuwste exemplaar op de deurmat verwachten. Met hierin de volgende onderwerpen:

Welkom terug!
In 2024 keren veel intercity’s en enkele sprinters terug, en krijgt de vrijdag definitief trekjes van een weekenddag. En de sneltrein Maastricht–Heerlen wordt een drielandentrein!

Provinciaal OV-beleid
Inmiddels zijn alle provinciale bestuursakkoorden voor de periode 2023-2027 gereed. Wat zijn de voornemens voor het OV?

Laten liggen: wat we vergeten in de trein
De eerste OV-reizigers moesten er vast aan wennen dat je niet zomaar iets kunt laten liggen in het publiek vervoer. Vandaag de dag is dat niet anders.

De Rover-reisplannertest
Welke reisplanner is de beste? Of het meest gebruiksvriendelijk? Rover deed een uitvoerige praktijktest van 42 reisplanners
en vroeg de leden van het Reizigerspanel om input.

Op Verkenning: Oostwaardpad
Een 23 km lange rondwandeling over boerenland die begint en eindigt bij de bushalte Hank, Viaduct A27. Compleet met beversporen!

En nog meer...
Werken in en met een vervoerregio, een bijzondere haltenaam in Overdinkel en bijdrage door OV-Magazine.

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.

Vereniging