Veel klachten over hitte in meldpunt volle treinen

Staan in een volle trein is natuurlijk nooit fijn, maar deze hete zomer levert dit extra klachten op van verhitte reizigers. “Echt lekker op elkaar geplakt staan bij 30 graden!”

Met 437 klachten was juli geen heel drukke maand in het meldpunt volle treinen. In de zomer is het dan ook rustiger in het OV. Toch zijn er ook in de rustige zomer klachten over piekmomenten, onder meer bij storingen, werkzaamheden en evenementen zoals zomercarnaval. Bovendien constateren veel reizigers een kortere trein dan dat zij gewend zijn. 68 reizigers gaven zelfs aan helemaal niet meer in de trein te passen.

Tijdens de langste hittegolf sinds jaren werd er veel geklaagd over hitte in de volle treinen. Opvallend veel reizigers klagen over gebrekkige airco en zweetlucht. Ook klagen er reizigers dat zij niet kunnen zitten omdat er fietsen of grote koffers in de weg staan. Kwade opzet is dit niet: in het meldpunt treffen we ook klachten van reizigers die nergens hun fiets of koffer kwijt kunnen. “Ik zit enorm in de weg met mijn fiets in het gangpad van een overvolle stoptrein”, constateert één van de melders.

Veel van de meldingen komen uit de omgeving van Amsterdam. De meest genoemde trein is de sprinter Haarlem – Uitgeest, gevolgd door de sprinter Hilversum – Amsterdam en de Intercity Utrecht – Schiphol. Ook de Intercity’s Deventer – Hilversum – Amsterdam en Enkhuizen – Amsterdam scoren slecht.

Drukte in het OV

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons