Rover wil meer ruimte in metrolijn 54

Rover-Amsterdam wil dat het GVB maatregelen treft tegen overvolle metro’s op lijn 54. Dat schrijft de Rover-afdeling in een brief aan het vervoersbedrijf.

Het GVB kampt al maanden met materieelgebrek bij de metro, waardoor een aantal treinen korter is dan noodzakelijk. De metrolijnen 53 en 54 naar de bestemmingen Gein en Gaasperplas zijn nu aan elkaar gekoppeld bij het Centraal Station, waardoor de te korte treinen beurtelings op beide lijnen rijden. Vanwege de grote toeloop op metrolijn 54 ziet Rover hier regelmatig overvolle treinen, mensen die achterblijven op het perron en deuren die door overbezetting defect raken.

Rover-Amsterdam noemt de materieelinzet “ver onder de maat”. Het aantal plaatsen is met ongeveer 16% afgenomen, maar het aantal passagiers zeker niet. De Rover-afdeling adviseert het GVB daarom om als noodmaatregel de materieelinzet op de metrolijnen 53 en 54 te splitsen. Door lijn 53 dan tijdelijk met kortere treinen te laten rijden, komt er meer materieel voor lijn 54 beschikbaar.

Het ontkoppelen van lijn 53 en 54 kan wel gevolgen hebben voor de aansluiting op de Van der Madeweg. Rover-Amsterdam ziet hier een eenvoudige oplossing voor door enkele minuten te schuiven in de dienstregeling. De Rover-afdeling hoopt dat GVB het advies opvolgt en op deze wijze wat lucht kan bieden aan de reizigers van metrolijn 54.

Drukte in het OV, Amsterdam

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons