Klachten volle treinen rond Zwolle houden aan

Net als in de maand mei, werd ook in juni het Meldpunt Volle Treinen van Rover gedomineerd door klachten uit het Noorden van het land.

In de relatief rustige zomermaand juni kwamen dit jaar 678 meldingen over overvolle treinen bij ons binnen. Dat zijn er meer dan dezelfde maand vorig jaar (toen 536 meldingen), waarmee de dalende trend in klachten over volle treinen voor het eerst sinds jaren weer is gekeerd.

Veel reizigers klagen met name over het ondanks de drukte afkoppelen van treinen in Zwolle. Ook was er extra drukte met de Pinksterdagen en tijdens de ingekrompen dienstregeling wegens het verwachte noodweer.

Rover stelde het capaciteitsgebrek in het Noorden van het land al eerder aan de kaak. Destijds verklaarde NS de drukte door de werkzaamheden in Leiden, echter kan dit in juni niet meer als verklaring worden opgevoerd.

Ook deze maand is er de nodige overlast rondom Zwolle door spoorwerkzaamheden. Hier krijgen reizigers echter wel iets voor terug: door spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte profiteren reizigers straks van een betere betrouwbaarheid en een extra Sprinter tussen Leeuwarden, Meppel en Zwolle. Tot nu toe zijn er nog niet veel klachten gekomen over de werkzaamheden rond Zwolle.

De top 10 van meest genoemde drukke trajecten in juni:

 1. Intercity Zwolle – Leeuwarden
 2. Intercity (Amersfoort -) Zwolle – Groningen
 3. Intercity Utrecht – Amersfoort – Zwolle
 4. Intercity Leeuwarden – Zwolle (Hanzelijn)
 5. Intercity Den Haag – Almere Centrum (Hanzelijn)
 6. Sprinter Groningen – Zwolle
 7. Intercity Leeuwarden – Zwolle (- Amersfoort)
 8. Intercity Rotterdam- Gouda – Utrecht
 9. Intercity Den Haag – Utrecht
 10. Intercity Zwolle – Groningen (Hanzelijn)

Drukte in het OV, West-Overijssel

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

 • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
 • 033-4220450
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons