Skip to main content

Oproep: overvolle trein? Laat het ons weten!

Rover roept reizigers op om overvolle treinen te melden via www.volletreinen.nl. De drukke septembermaand is weer aangebroken en tegelijk snijdt NS in de dienstregeling. Rover wil graag weten wat de gevolgen zijn.

Wegens personeelstekort ziet NS noodzaak om vanaf vandaag te snijden in de dienstregeling. Gesneden wordt in de tienminutentreinen (Amsterdam – Eindhoven en Arnhem - Rotterdam), de spitstreinen Enkhuizen – Amsterdam, de IC Dordrecht - Eindhoven en daarnaast vooral in de avonden en weekenden.

Rover is niet blij met deze maatregelen, maar is het met NS eens dat betrouwbaarheid voorop moet staan. Zo weten reizigers en personeel waar zij aan toe zijn. Wel maakt Rover zich zorgen om volle treinen, waar de maand september in normale omstandigheden al om bekend staat. Met name in de weekenden zien we het steeds drukker worden in de trein, terwijl dit juist de dagen zijn waarin NS gaat snijden.

Om te zorgen dat de schaarse middelen wel goed worden ingezet, roept Rover reizigers op om overvolle treinen te melden via www.volletreinen.nl. Rover zal de resultaten regelmatig aan NS voorleggen en indien nodig vragen om bijsturing.

Drukte in het OV