Skip to main content

Oproep: meld volle treinen via www.volletreinen.nl

Rover roept reizigers op om overvolle treinen te melden via het Meldpunt Volle Treinen. Het drukke najaar staat voor de deur en tegelijk rijden er nog steeds minder treinen wegens personeelsgebrek. Rover wil de vinger aan de pols houden zodat de schaarse middelen in ieder geval goed worden ingezet.

Hoewel de treinreiziger sinds corona nog steeds niet volledig is teruggekeerd, zijn er al wel regelmatig volle treinen gemeld. Zo kwamen er in juli 851 meldingen binnen bij Rover. Dat is maar liefst ruim vier keer zoveel als een jaar eerder (toen 201 klachten) en opvallend voor deze rustige zomermaand. Ook augustus was met bijna 600 meldingen flink drukker dan vorig jaar (toen 256). Een combinatie van meer recreatieve reizen, spoorwerkzaamheden en een ingekrompen dienstregeling leidden dus al tot de nodige drukte.

NS heeft laten weten vanaf 4 september langere treinen in te zetten en extra IC-Direct treinen in de spits te gaan rijden. Geen overbodige luxe, want september is traditioneel de drukste maand van het jaar op het spoor. De vakanties zijn voorbij en studenten beginnen aan hun nieuwe collegejaar. Dat de drukte in combinatie met een uitgedunde dienstregeling echter nog voor verrassingen kan zorgen, zagen we toen vorig jaar de maand oktober de records van het meldpunt brak.

Rover houdt graag de vingers aan de pols dit najaar en vraagt reizigers daarom om overvolle treinen te melden via www.volletreinen.nl. Iedere dag dezelfde volle trein? Gewoon blijven melden! Hoe meer meldingen er over een bepaalde treinserie komen, hoe meer slagvaardigheid wij hebben om verbetering af te dwingen.

Drukte in het OV