Skip to main content
NS Sprinter

Langere treinen voor Sprinter-reiziger Utrecht - Leiden

Reizigers tussen Utrecht, Alphen aan den Rijn en Leiden kunnen voortaan iets langere treinen verwachten op zondag. Dat is onderdeel van een aantal maatregelen die NS neemt om vertragingen op het traject tegen te gaan. Dat heeft NS een Rover laten weten.

Rover ontving een aantal klachten over vertragingen tussen Utrecht, Alphen aan den Rijn en Leiden. Vooral in het weekend lijkt de overstap op Alphen aan den Rijn voor vertraging te zorgen omdat het de nodige tijd kost voor reizigers om van het ene naar het andere perron te komen. Ook zorgen korte treinen voor vertraging wegens drukte bij het instappen.

NS herkent het beeld dat Rover schetst en komt met een aantal kleine verbeteringen. Zo gaan er deze maand op zondag langere treinen rijden op het traject. Op vrijdag wordt vanaf juni op andere perrons binnengereden zodat reizigers alleen nog maar het perron over hoeven te steken bij een overstap. Rover hoopt dat de punctualiteit hiermee wordt verbeterd. Het traject is deels enkelspoor en blijft daarom gevoelig voor vertragingen.

Ook vertragingen door volle treinen op je traject? Laat het ons weten via www.volletreinen.nl

Drukte in het OV, Dienstuitvoering