Skip to main content

Rover wil compensatie voor extra omreizen Utrecht – Den Bosch

Treinreizigers die te maken krijgen met langere wachttijden en lange omreisroutes vanwege het gebrek aan NS-bussen, moeten ruimhartig worden gecompenseerd én een goed reisadvies krijgen. Rover roept NS daar toe op. Ook wil Rover langere treinen op de omreisroutes.

Vanaf deze week krijgen treinreizigers tussen Utrecht en Den Bosch te maken met grootschalige werkzaamheden. Vanwege een tekort aan NS-bussen roept NS reizigers op het traject geheel te mijden. De reiziger mag zelf zoeken naar een oplossing.

De omreisroute via Breda of Arnhem is lang. Rover vraagt daarom reizigers die omreizen te compenseren met de geld terug bij vertraging-regeling. Op deze manier worden omreizenden “beloond” voor het vrij houden van de bussen. Ook vraagt Rover om coulant om te gaan met claims voor extra kosten die reizigers maken wanneer blijkt dat zij moeten uitwijken naar alternatief vervoer.

Ook wil Rover goede reisinformatie. Zo worden reizigers op dit moment in de reisplanner alleen verwezen naar de bussen, waarvan er dus een tekort is. Indien de reisplanners niet kunnen worden aangepast, zou NS bijvoorbeeld kunnen zorgen dat medewerkers op het station klaarstaan om de juiste adviezen en begeleiding te bieden.

Werkzaamheden