Rover aangeschoven bij koninklijk bezoek op Utrecht Centraal

Koning Willem-Alexander bracht vrijdagmiddag 29 mei een werkbezoek aan een vertegenwoordiging van de OV-sector op station Utrecht Centraal. Namens de reiziger schoof Rover-directeur Freek Bos aan tijdens het rondetafelgesprek.

De koning bracht het werkbezoek vlak voor de heropstart van het openbaar vervoer. Hij hoorde onder meer de zorgen aan van een machinist, conducteur, buschauffeur, schoonmaker en beveiliger over de nieuwe regels in het OV. Ook de NS-top kwam aan bod. Onderwerpen waren onder meer de gevolgen van de coronacrisis voor de dienstregeling, de reizigersaantallen, het bereikbaar houden van Nederland in coronatijd en voor de voorzieningen op de stations.

Rover-directeur Freek Bos bracht namens de reiziger in hoe belangrijk de beschikbaarheid van het openbaar vervoer is voor zij die erop zijn aangewezen. Iedere reiziger moet op het OV kunnen rekenen. Ook werd er gesproken over het belang van spitsmijden en thuiswerken. Rover heeft aangegeven signalen te krijgen van reizigers die nog wel thuis willen werken maar toch op kantoor worden verwacht.

Op de website van het AD is een foto- en video-impressie te zien van het werkbezoek.

Corona

 Meer over OV en corona

 Lees hier onze veelgestelde vragen over corona en OV 
 Bekijk hier al onze artikelen in het dossier Corona

 

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons