Reizigers vragen om betere naleving mondkapjesplicht

Steeds meer reizigers vragen om het handhaven van de mondkapjesplicht in het OV. Dat valt Rover op in het meldpunt corona en OV. Veel reizigers constateren dat hun medereizigers zich niet meer aan de mondkapjesplicht houden.

Het meldpunt van Rover registreerde ruim 500 klachten. Bijna de helft (43,1%) betreft klachten van reizigers die zich tegen de mondkapjesplicht uitspreken. Reizigers melden benauwdheid, gebrek aan comfort en uiten de angst dat juist het dragen van een mondkapje tot medische klachten leidt. Tegelijk bestaat 26,3% van de meldingen uit klachten van reizigers die observeren dat hun medereizigers hun mondkapjes niet of niet op de juiste manier dragen. Deze meldingen nemen de laatste weken toe.

Steeds meer reizigers vragen in het meldpunt om het handhaven van de mondkapjesplicht. Het gaat hier bijvoorbeeld om reizigers die zich zorgen maken over hun gezondheid of die met het OV onderweg zijn naar familie met een zwakkere gezondheid. Al eerder pleitte Rover voor betere voorlichting aan reizigers over gebruik en noodzaak van mondkapjes. Rover benadrukt dat zolang de mondkapjesplicht geldt, reizigers zich hier aan moeten houden ook wanneer zij het er niet mee eens zijn.

Klachten over mondkapjes maken 73,7% van het meldpunt uit. Dit wordt gevolgd door klachten over het verplicht moeten registeren van de fiets en de onmogelijkheid OV-abonnementen te kunnen pauzeren.

Corona

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons