Rover: registratiesysteem NS moet vrijwillig blijven

Rover vindt het prima dat NS reizigers oproept zich vooraf voor hun reis aan te melden zolang dit op vrijwillige basis blijft. Rover ziet echter liever inzet van innovatieve technieken om een betrouwbaardere voorspelling van drukte in de trein te bieden.

In een nieuwe campagne roept NS reizigers op hun reis vooraf te registreren via de NS-app, zodat er een signaal kan worden gegeven wanneer onverwachte drukte dreigt. Middels deze Treinwijzer zou de reiziger ervoor kunnen kiezen grote drukte te vermijden.

Rover denkt dat de nieuwe service voor veel reizigers welkom is, maar dat net zoveel reizigers bezwaar hebben tegen het vooraf registreren van hun reis. “Tijdens de proef met de NS-aanmeldservice voor treinen naar Zandvoort kwamen er klachten binnen van reizigers die een extra drempel opgeworpen zagen worden voor hun treinreis”, stelt Rover-directeur Freek Bos. “We vinden het daarom van groot belang dat het registratiesysteem vrijwillig blijft en nooit zal uitmonden in een verplichte reservering van de reis.”

De NS-app is al enige jaren voorzien van een druktemelder. Rover juicht verbeteringen in de druktemelder toe maar zou graag zien dat er wordt gekozen voor een methode die geen extra handelingen vraagt van de reiziger. Door bijvoorbeeld met sensoren metingen uit te voeren van het aantal reizigers dat de treindeuren passeert, zou een betrouwbaarder drukte-indicatie ontstaan dan bij een aanmeldservice.

Corona

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons