Betere aansluiting op Amsterdam Zuid

De Intercity van Leiden Centraal naar Lelystad Centrum gaat vanaf 3 juni op station Amsterdam Zuid een betere aansluiting krijgen op de Intercity van Schiphol Airport naar Amsterdam Bijlmer ArenA en Utrecht Centraal. NS heeft deze aanpassing doorgevoerd op advies van de consumentenorganisaties in het Landelijk Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer (Locov), waar Rover deel van uitmaakt.

Begin dit jaar vroeg NS aan Rover en de andere consumentenorganisaties advies over een wijziging in de dienstregeling rond Amsterdam Zuid. In de nabije toekomst gaan op de rustige uren (’s avonds, op zondag en op zaterdagochtend) de Intercity’s Dordrecht-Amsterdam Zuid en de Intercity’s Schiphol Airport-Utrecht Centraal-Venlo aan elkaar gekoppeld worden. De consumentenorganisaties hebben hier positief op geadviseerd

Op andere momenten rijdt de Intercity uit Leiden Centraal door naar Lelystad Centrum. Reizigers die willen overstappen op de Intercity richting Amsterdam Bijlmer en Utrecht Centraal hebben hier echter op Amsterdam Zuid maar 1 minuut de tijd voor, hierdoor is dit geen officiële overstap. De consumentenorganisaties hebben NS daarom in hetzelfde advies gevraagd te onderzoeken of deze overstap wel geboden kan worden. NS heeft dit nu onderzocht en het blijkt inderdaad mogelijk de aansluiting te bieden door een kleine aanpassing in de vertrektijden. Vanaf 3 juni krijgen reizigers van Leiden Centraal naar Amsterdam Bijlmer ArenA hun crossplatform aansluiting op Amsterdam Zuid.

Dienstregeling, Amsterdam, Advies

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons