Skip to main content

NS onderzoekt verbeteringen dienstregeling Dordrecht

De dienstregeling rond Dordrecht wordt per december 2022 waarschijnlijk in de late avonduren verbeterd. NS is positief over de voorstellen van Rover en de consumentenorganisaties en gaat hierover overleggen met andere vervoerders en ProRail.

Rover en de andere consumentenorganisaties pleitten eerder dit jaar in een advies voor het aanpassen van de vertrektijden van de Sprinters rond Dordrecht in de late avonduren. Door de Sprinters richting Rotterdam Centraal vijf minuten vroeger te laten vertrekken, krijgen reizigers in Rotterdam veel betere aansluitingen richting Gouda en Utrecht. Voor reizigers naar Utrecht wordt de overstaptijd dan teruggebracht van 31 minuten naar 4 minuten.

Een tweede advies van Rover en de consumentenorganisaties was om in Dordrecht de Sprinters vanuit Roosendaal in de avonduren te laten doorrijden richting Rotterdam en andersom de Sprinters uit Rotterdam door te laten rijden naar Roosendaal. Zo hoeven reizigers die verder reizen dan Dordrecht ’s avonds niet meer over te stappen. Ook over dit advies is NS positief.

Een derde voorstel om ’s avonds de Sprinters tussen Dordrecht en Roosendaal twee keer per uur te laten rijden in plaats van één keer per uur, neemt NS niet over. Rover zal hiervoor blijven pleiten, want éénmaal per uur een trein is niet meer van deze tijd.

Dienstregeling