Organisaties zien kansen in autoluw Amsterdam

Een autoluwe stad zorgt voor goede bereikbaarheid en leefbaarheid. Zo schrijft Rover-Amsterdam samen met een aantal organisaties, waaronder de Fietsersbond en MENSenSTRAAT. De organisaties bieden wethouder Dijksma een manifest met handvaten voor de autoluwe stad.

In de Agenda Autoluw kondigt wethouder Dijksma maatregelen aan om doorgaand autoverkeer te weren. Rover-Amsterdam is enthousiast over de plannen en zou graag nog een stapje verder gaan. “Amsterdam staat op een keerpunt. De stad groeit in aantal inwoners en bezoekers. De ruimte is schaars. De luchtkwaliteit is op veel plaatsen onaanvaardbaar slecht”, stelt Marinus de Jong, voorzitter van Rover-Amsterdam. “Tegen deze achtergrond is een vervoerssysteem waarin de auto een dominante rol speelt, verleden tijd”.

Rover-Amsterdam sloeg de handen ineen met de Fietsersbond, Cliëntenbelang Amsterdam, MENSenSTRAAT, Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad  en Comité Parkeervrije Frans Halsbuurt. Samen presenteren deze organisaties het manifest ‘De stad van de toekomst is autoluw’ met uitwerkingen in de bijlage. In het manifest pleiten zij voor een groot aantal maatregelen om de stad onafhankelijker te maken van de auto met meer ruimte op straat om te lopen, fietsen en openbaar vervoer, nieuwe P+R-terreinen, één buis van de IJtunnel voor fietsers, verdere uitbouw van het ‘Hoofdnet Fiets’ en het doortrekken van de Noord-Zuidlijn naar Schiphol en Hoofddorp.

De organisaties zien met het plan voor een autoluwe binnenstad kansen om de stad mooier in te richten met een aangenaam verblijfsklimaat op straat waarbij met ruimte voor lopen, fietsen en openbaar vervoer de bereikbaarheid wordt verbeterd. De organisaties willen met het manifest bewoners en andere organisaties uitnodigen om mee te denken.

Amsterdam, Lokaal

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons