Bereid station Gilze-Rijen voor op spooruitbreiding

Bij de verbouwing van station Gilze-Rijen moet rekening worden gehouden met toekomstige spooruitbreiding naar vier sporen. Hiervoor pleit Rover in een brief aan de gemeenteraad van Gilze-Rijen.

Deze week spreekt de gemeenteraad over een gebiedsvisie voor de stationsomgeving. Rover is blij met de meeste onderdelen van deze visie. Het station wordt aangenaam en veilig voor reizigers door het realiseren van een onderdoorgang, de bouw van brede perrons, de verbetering van de voorzieningen op het station en de groene aankleding van het gebied.

Rover is echter teleurgesteld dat de visie uitgaat van slechts twee sporen. De kans is hierdoor groot dat in de toekomst net als nu slechts twee treinen per uur in Gilze-Rijen stoppen. In het Toekomstbeeld OV 2040 dat door het Rijk, provincies, vervoerders en ProRail is opgesteld, is uitbreiding naar vier sporen als mogelijkheid genoemd. Rover had gehoopt dat er voor deze optie zou worden gekozen zodat het aantal Sprinters naar Gilze-Rijen kan worden uitgebreid.

Rover is overtuigd dat veel meer reizigers uit Gilze-Rijen voor de trein zullen kiezen als ze elk kwartier de trein kunnen nemen in plaats van elk half uur. Voorbeelden elders in Nederland tonen dat aan. Nu het station wordt verbouwd roept Rover daarom alle betrokken partijen op het station alvast in te richten op mogelijk toekomstige spooruitbreiding. Zo kan extra overlast en hogere kosten worden voorkomen als hier in de nabije toekomst alsnog toe wordt besloten.

Infrastructuur, Noord-Brabant, Lokaal

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons