Skip to main content

Rover-Drenthe blij met behoud buslijnen

Rover-Drenthe is opgelucht dat buslijnen 59 en 77 blijven rijden. Eerder vreesde Rover voor de toekomst van deze buslijnen.

In heel het land staan er buslijnen op de tocht door de nasleep van de coronacrisis. In Drenthe zag het er enkele maanden geleden slecht uit voor buslijnen 59 en 77 in het Veenkoloniale gebied. Rover Drenthe maakte zich zorgen omdat inwoners hun verbinding met de gemeentehuizen in Gieten en Exloo zouden kwijtraken. Rover tekende daarom bezwaar aan bij provincie Drenthe en het OV Bureau Groningen Drenthe.

Uiteindelijk besloot het OV Bureau om naar alle binnengekomen reacties te luisteren en de buslijnen te behouden. Hoewel er in Drenthe nog wel een aantal bussen wat minder ritten gaat rijden, is Rover tevreden. “Van zes ritten naar vier ritten per uur, daar worden reizigers niet echt vrolijk van, maar dat is nog steeds hier in Drenthe een prima verbinding”, stelt Will Gerbers van Rover-Drenthe. “De reiziger in Drenthe heeft al flink aan mobiliteit moeten inleveren, we zijn blij dat de verdere verschraling komend jaar lijkt mee te vallen.”

Rover voert met de campagne Red Mijn Lijn landelijk actie om alle verschralingen tegen te gaan. Rover roept reizigers op om ook in actie te komen en een petitie te tekenen via www.rover.nl/redmijnlijn. Deze petitie zal aan alle provincies worden aangeboden om te protesteren tegen de dreigende kaalslag in het openbaar vervoer.

Drenthe, Lokaal