Weer treinen zoek in NS-reisinformatie

Nog maar een week nadat reizigers van en naar Duitsland werden verrast door een omgeleide ICE, constateert Rover dat er weer treinen op mysterieuze wijze uit de NS-reisplanner zijn verdwenen. Deze keer is de verrassing weggelegd voor reizigers rond Voorschoten op zaterdag 21 april.

Voor zaterdag 21 april toont de NS-Reisplanner geen reismogelijkheden van/naar De Vink, Voorschoten en Den Haag Mariahoeve van 's morgens vroeg tot halverwege de avond. Op de werkzaamhedenpagina op NS.nl zijn echter geen werkzaamheden of alternatieve reisadviezen voor deze trajecten aangekondigd. Op Twitter stelt NS niet te weten waarom er geen vervoer is, maar wel dat er voor alternatief vervoer wordt gezorgd.

Het is niet voor het eerst dat cruciale reisinformatie ontbreekt. Vorige week constateerde Rover dat er geen informatie op de websites van NS en NS International wordt gegeven over een omleiding van de ICE naar Keulen, die niet stopt op stations Arnhem, Oberhausen en Düsseldorf. De verklaring die wij intussen van NS kregen is dat de omleiding in de maanden april en mei al van meet af aan in de NS-jaarplanning van de dienstregeling zat en dat het dan NS-beleid is om reizigers niet op een afwijkende treinenloop te attenderen.

En regels zijn regels: NS heeft nu wel een waarschuwing voor degenen die komend weekend, van 20 t/m 22 april, de ICE willen nemen. Reizigers moeten er namelijk rekening mee houden dat de ICE dan wél zijn normale route via Arnhem, Duisburg en Düsseldorf rijdt. Het moge duidelijk zijn: Rover wil nader met NS in gesprek om te komen tot een informatiebeleid dat de informatiebehoeften van de reizigers centraal stelt, en niet de interne bedrijfsprocessen van NS.

Eerder deze maand ontbrak ook informatie over het schrappen van treinen tussen Amsterdam, Amersfoort en Deventer, wel werd toen melding gemaakt van werkzaamheden in Duitsland. Begin dit jaar werden reizigers slecht geïnformeerd over het overslaan van station Duivendrecht door Intercity's.

Rover heeft NS voor de vierde keer dit jaar om opheldering gevraagd over deze tekortkoming in de reisinformatie ingeval van een afwijkende dienstregeling.

Reisinformatie

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons