Skip to main content

NS-actiedagkaarten keren terug

Er komen weer voordelige actiedagkaartjes voor de trein. Dit heeft NS besloten na een advies van Rover en de andere consumentenorganisaties in het Locov.

Rover en de andere consumentenorganisaties proberen NS al langer te overtuigen om reizigers terug te trein in te lokken met mooie aanbiedingen. Dit heeft ertoe geleid dat NS drie nieuwe ticketsoorten wil introduceren: een vroegboek-dalticket, een zesrittenkaart en een voordelig groepsticket. Daarop hebben de consumentenorganisaties NS geadviseerd de aanbiedingen nog wat scherper vorm te geven.

NS neemt dit advies nu deels over. Zo komt er een proef waarbij reizigers met korting het abonnement Traject Vrij kunnen aanschaffen. De vroegboekdalkorting komt er in navolging van het advies niet alleen op enkele reizen, maar ook op retourtickets in de online verkoop. Daarnaast neemt NS het advies over om meer reizigers te verleiden een abonnement te nemen.

Omdat er sinds de coronacrisis veel wordt thuisgewerkt, worden tegenwoordig veel treinreizen voor een recreatief doel gemaakt. De consumentenorganisaties hebben NS daarom al meermaals gevraagd weer voordelige actietreinkaartjes te gaan verkopen via retailers als het Kruidvat en de Albert Heijn. NS heeft nu toegezegd de actiekaartjes weer te gaan verkopen, in welke vorm wordt nog onderzocht. Op dit moment is er een dagretour voor in de daluren te koop in de Spoordeelwinkel voor €17,50.

Tarieven